Alt-Fel.roTags: stiri, revista presei comentata, liviu plesoianu

Despre ce este vorba:

Stelian Fedorca, inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, le cere directorilor de scoli si licee sa instituie urmatoarele reguli: ?Obligativitatea pentru toti elevii ca accesul sa se faca pe baza unor semne distinctive (ecuson, uniforma si altele). Interzicerea parasirii de catre elevi a unitatii de invatamant in timpul programului scolar.?.

Comentariul:

De ce vrea dom? inspector (iata-l aici, pozand inteligent: http://www.ziua.ro/pics/2009/01/20/1232383866.jpg), ca toti elevii de scoala si liceu sa poarte uniforma si ecuson? Pentru ca asa se va rezolva, este sigura domnia-sa, marea problema a violentei in scoli. Decizia, spune dom? inspector, survine in urma incidentului prin care un elev a fost atacat cu o sabie, in timpul orei de religie, de catre un exmatriculat din liceul respectiv, care a reusit sa patrunda in institutia de invatamant.

Asa, deci. Buuun! Prin urmare, daca elevul merge la scoala/liceu imbracat in uniforma si poarta ecuson-matricola cu un anumit numar, ca la armata, atunci parintii sai pot sta absolut linistiti. Nimic rau nu i se poate intampla in incinta scolii. Totul este perfect! Natura, viata si Universul, in ansamblul sau, si-au reluat cursul firesc.

Cititi mai departe: http://liviuplesoianu.ro/2009/01/20/matricola-revine-in-scoala/#more-53

Alt-Fel.ro © 2021