Alt-Fel.roTags: revista presei, stiri, liviu plesoianu

Stirea (comentariul la final):

Tratamentul este la moda in Marea Britanie. Psihologii au ajuns la concluzia ca terapia prin tipete este un remediu foarte bun impotriva stresului si recomanda crearea unor incaperi speciale.

O alternativa este sa mergi intr-un loc izolat, unde sa inchizi ochii si sa respiri adanc de cateva ori. Stresul este la cote mai inalte la sfarsitul sarbatorilor de iarna din cauza temperaturilor scazute si a crizei economice.

Comentariul:
Sa tipi la altcineva nu poate constitui o terapie, decat in masura in care acest lucru are loc in cadru organizat, ca element in cadrul unei metode terapeutice bine si atent conduse.

Sa tipi pur si simplu, insa, este o terapie anti-stres al naibii de eficienta. Nu este nevoie sa ma credeti pe cuvant. Puteti sa incercati. Locul meu preferat este la Cheia, pe un deal. Impreuna cu Andrei Cristof, bunul meu prieten, l-am numit ?Dealul Tipatului?.

Bine, e drept, la Cheia ajung cam la cinci ani. Asa ca, intre timp, mai practic ?terapia prin tipat? acasa, cand sunt singur, folosind perna drept amortizor.

Poate vi se pare o prostie, dar - ganditi-va - in infinitatea timpului si a spatiului, problemele care ne-au cauzat stresul de care vrem sa scapam prin tipat nu sunt ele insele rizibile?

Cititi mai departe: http://jurnalistul.ro

Alt-Fel.ro © 2021