Alt-Fel.ro



Tags: afaceri, infiintare firma

Ideea de a demara o afacere pe cont propriu va da tarcoale? Foarte bine. Aveti insa grija sa fie o afacere intr-un domeniu care va pasioneaza, un domeniu pentru care aveti aptitudini si experienta. Altfel va faceti sperante degeaba. N-aveti sanse de reusita daca nu sunteti implicat emotional, daca nu abordati afacerea din placere, mereu dornic sa aflati ce mai e nou si incotro se indreapta lucrurile. Piata cere specializare, iar concurenta este nemiloasa.

Desigur, mereu exista ceva irational in inceperea unei afaceri, dar e de preferat sa va analizati de sute de ori ideea. Nu va lasati amagit de promisiunea unor castiguri fabuloase, pentru ca nu este deloc usor sa faci bani. Este o adevarata aventura. Si nu va incredeti prea mult in analize si sondaje, nici in sfaturile prietenilor si rudelor. Singurul judecator suveran este piata, cea adevarata. O oarecare experienta si putin fler comercial conteaza mai mult decat o mie de consilieri.

Prima ta mutare in afaceri: infiintarea inteligenta a unei firme! Cum sa iti infiintezi propria firma in numai 5 zile - Dosar complet!

Apoi, trebuie sa va transformati in cel mai mare vanzator din lume. Altfel, veti iesi din joc in doi timpi si trei miscari. Daca numai cuvantul "a vinde" va provoaca un inceput de greata, lasati balta orice initiativa . A incepe o afacere inseamna astazi mai cu seama a fi in stare sa contactezi, sa dobandesti si sa mentii o clientela.

Vreti sa deveniti intreprinzator, dar nu ati vandut niciodata nici macar un ac? Atunci asteptati. Raspundeti la un anunt de recrutare de agenti comerciali (pe cat posibil intr-un sector apropiat celui in care vreti sa va lansati afacerea) si timp de cateva luni suportati usi trantite in fata.

Aceasta lectie valoreaza mai mult decat orice curs la Harvard Business School. Nu trebuie sa platiti nimic pentru a frecventa acest stagiu (ati putea chiar sa castigati ceva) si veti afla foarte multe lucruri: de la elemente de psihologie a clientului, pana la lista de preturi a concurentilor.

Psihicul joaca un rol important, trebuie sa fiti gata sa abandonati brusc siguranta unei slujbe si a unui salariu platit regulat. E nevoie de curaj. De mult curaj. Mai ales daca familia dvs. nu este foarte entuziasmata de pasul pe care intentionati sa-l faceti. Daca oamenii foarte apropiati din jurul dvs. nu sunt pregatiti sa va sustina si sa aiba rabdare pentru repetatele intarzieri (uneori inevitabile) la care ii veti supune, afacerea dvs. (dar mai ales viata personala si de familie) ar putea sa se preschimbe intr-un infern.

Munca, munca, munca. La inceputul unei activitati noi nici nu va puteti inchipui ce cantitate de munca e necesara pentru a face lucrurile sa mearga. Una este sa nasti un copil si alta este sa te ocupi de el in primii trei sau patru ani de viata. O afacere presupune un angajament total, unde iti ramane prea putin timp ca sa te mai gandesti si la altceva in afara de munca. Ore intregi de munca, pentru a castiga, cateodata, sume derizorii.

Intr-o zi, peste ani, veti putea petrece sfarsiturile de saptamana la Viena, Craciunul in Bahamas si Revelionul la Paris, dar cu siguranta, de acum inainte, multe duminici sau seri va trebui sa le petreceti muncind pe rupte sau traversand tara in cautare de clienti.

Inca sunteti optimist? Inseamna ca sunteti cu adevarat motivat sa incepeti o afacere, asa cum de altfel trebuie sa fie un intreprinzator. Aveti ideea, stiti in mare ce aveti de facut, dati-i bataie! Si incepeti cu un pas foarte concret: infiintarea unei firme.


Alt-Fel.ro © 2024