Alt-Fel.roTags: criza financiara, mall, florin campeanu

Aseara m-am intalnit cu criza. O stiti: criza financiara. Era in Mall, iesise la o cafea cu cateva prietene: recesiunea, cresterea preturilor, nervozitatea economica si letargia bancilor. Pareau ca se distreaza de minune. Criza financiara era in capul mesei. Normal, de altfel, pentru ca ea platea, asa cum se spune si pe la noi prin popor.  Radeau in hohote si se uitau la sutele, dar ce zic eu sutele?, miile de romani care nici macar nu auzisera de ele. Miile de romani treceau impasibili pe langa criza, recesiune, crestere, nervozitate si letargie ca si cum nu ar fi existat. Se duceau la restaurante selecte, fast-food-uri, multiplexuri, magazine de fitze sau decente, cazinouri sau salile de bowling.

Am asteptat peste un sfert de ora ca sa se elibereze o masa la un restaurant normal, unde sa putem manca o supa de ciuperci si o salata. Si unde sa-i dam baiatului nostru de un an si doua luni iaurtul cu biscuiti si branza, masa de la ora 18.00. In Mall, dragi prieteni, criza nu exista. De fapt, in Romania. Oamenii isi cheltuie banii ca si cum ar veni sfarsitul lumii, nu criza. Se vorbeste la telefonul mobil, ca e Orange sau Vodafone, Comsote sau Zapp in draci. Fete de 15 ani se extaziaza la mobil in fata unei esarfe, vorbind 20 de minute. Smecheri cu tricouri pe care scrie mare DG dau bip de pe telefoane de sute de euro ca sa afle daca ceilalti smecheri, prietenii lor, mai vin sau nu. In toata aceasta constructie, criza sta la masa si se distreaza cu prietenele sale. Firesc.

Prieteni, daca ati vazut criza financiara pe undeva, spuneti-mi si mie. E adevarat, apartamentele si casele se vand si se cumpara tot mai greu, masinile raman pe stoc in show-room-uri in care s-au investit milioane de euro. Iar bancile, marile perdante, umfla dobanzile in speranta ca vor reusi sa supravietuiasca pana la primavara. Sau pana la vara.

Aseara, asa cum va spuneam, m-am intalnit cu criza. Nu stiu de ce, dar, desi era vesela, am senzatia ca se va intrista masiv in urmatoarele luni. Economia mondiala si, mai ales, economia romaneasca, nu-si permit sa treaca printr-o criza lunga. E vremea consumului, prieteni. Enjoy!

P.S. Chiar asa... In acest context, ce naiba mai cauta criza financiara in Mall?

Sursa: www.campeanu.ro

Alt-Fel.ro © 2024