Alt-Fel.roTags: doctor, romania

Am un foarte bun prieten care este doctor. Sau medic, ca nu am inteles niciodata care e doctorul si care e medicul. Am aflat ca doctor esti daca ai doctoratul, daca ai facut Facultatea de Medicina esti medic. In fine, subtilitati academice pe care nu le voi intelege niciodata. Doctorul despre care va povestesc este un model pentru cei ce vor sa reuseasca in Romania.

L-am cunoscut prin vara lui 2002, cand am participat la Gura Humorului la un eveniment sportiv. N-ai cum sa-l ratezi, e ras in cap, poarta ochelari si, cand merge, de fapt, alearga. Pana sa-l cunosc am avut senzatia ca eu sunt dinamic. Eroare! Sunt un biet muritor in comparatie cu el. Multa vreme l-am suspectat ca ia ceva sustinatoare de efort. Eroare si de data aceasta. Poate vreo pastila chinezeasca, asa, la vreo ocazie (cum ar scrie cei din Academia Catavencu).

In toamna lui 2003, cand eram cantonat la Constanta cu o echipa nationala, in pregatiri pentru Cupa Mondiala (la un sport la care participam la acest eveniment) a venit sa ne dea o mana de ajutor. Era la moda asistenta medicala din strainatate la lot, dar medicul "etranger" avea nevoie de inca un coleg, pentru cateva saptamani. Si a venit el. Mi-aduc aminte ca pe la 02.00, cand tot hotelul dormea, alerga pe holuri dupa nutritionistul francez, vorbindu-i intr-o limba a lui Voltaire aproximativa. Incerca sa-i demonstreze ca respectivul nu avea dreptate si ii arata o carte. Francezul, batos si el, ii spunea ca lucrarea este scrisa de romani si ca nu are incredere. Cand am scos eu capul pe usa, prietenul meu doctor ii arata, mandru, ca in notele de subsol erau numai francezi. Atunci a castigat "etrangerul". Dar romanul isi castigase locul in staff-ul tehnic si, de atunci, e nelipsit de la toate competitiile. Fiind o adevarata mama Dolores a sportivilor de 2 metri si 100 kg care rad in hohote cand se accidenteaza pe teren si plang in pumni prin camere.

Am spus ca doctorul este un model si nu va mint deloc. A facut vreo cinci credite, si-a luat un apartament, s-a casatorit si a divortat, apoi s-a casatorit din nou cu o femeie care il intelege. Orice revista pe teme medicale as deschide, ma priveste zambitor, ca un reminder ca se poate trai si in Romania. De fiecare data cand are ocazia pleaca prin si din tara maine e la Galati la parinti, poimaine e cu vreun sportiv de lot national la testele medicale.

Prietenul meu munceste vreo 18-20 de ore pe zi. Nu e singurul si multi romani care vor sa reuseasca in viata fac la fel. De multe ori il vad mai abatut, deranjat poate de anumite nedreptati. Trece repede peste ele si gandeste pozitiv, o mare calitate de-a lui. M-a dezamagit doar o data: i-am furat mireasa la nunta si l-am pus sa cante. A fost cea mai neinspirata idee din viata mea?

Daca inca mai credeti ca in Romania nu se poate duce o viata interesanta, va inselati amarnic. Sunt oameni pentru care Romania este cel putin la nivelul Austriei sau al Frantei. Totul este sa vrei sa vezi asta! cu sotia, in diverse locuri minunate. Daca-l suni la 5 dimineata ca te doare spatele, la 05.15 este la tine si la 05.30 sunteti la camera de garda, la vreun amic de-al lui. Sau viitor amic, pentru ca este genul de om care se imprieteneste si cu un leu daca-l lasi in aceeasi cusca. Azi face o noapte de garda la Campina.


Alt-Fel.ro © 2020