Alt-Fel.roTags: Craciun, Valea Screzii, copii, preotul Nicolae Tanase

"Au mai ramas doar cateva conserve de fasole si bulion. Restul a ars. Pompierii au ajuns la fata locului doar cand totul era cenusa si scrum. Poate ca asa vrut Dumnezeu, care a lasat ceata deasa si grea sa acopere drumurile si vaile." La asta se gandesc acum copiii din Valea Screzii aflati la grea cumpana.

In zorii zilei de marti, 13 decembrie, unul din ceasurile rele ale zilei a facut ca incediul devastator sa mistuie cu flacari furibunde cladirile din apropierea dormitoarelor pentru copiii cei mici. Din fericire nimeni nu a fost ranit.

Pagubele materiale se ridica insa la peste 800.000 lei. Din pacate, nicio cladire nu era asigurata. Au ars pana la temelie cantina pentru 400 de persoane, bucataria, camara de provizii si clubul unde copiii isi petreceau orele citind sau jucandu-se la calculator. Au disparut in foc acte, carti si calculatoare.

Acum, in plina iarna si in ajun de Craciun, copiii de la Valea Screzii au ramas fara mancare. Bucatareasa, cu ajutorul satenilor, le incropeste masa din ce se poate, gatind pe pirostrii.

Cei peste 400 de oameni, dintre care 328 copii, pastoriti de parintele Nicolae Tanase, au acum nevoie de ajutorul nostru. Si fiindca vremea Craciunului aduce cu sine si dorinta noastra de a fi mai buni si mai aproape de cei aflati in nevoie, e timpul sa ajutam acesti copiii.

E suficient sa stiti ca sunt la mare ananghie. Si e suficient sa stiti ca nu au alt ajutor decat mana intinsa de catre noi. Ca din putinul pe care-l oferim, eu, tu, dar si ei, se poate strange destul pentru a le oferi sarbatori decente. Amanunte despre modalitatea de a-i ajuta gasiti aici.Iar daca vi se pare doar o stire trista, ca atatea altele… O stire pe care nu doriti sa o lasati sa va afecteze…
Poate ar mai trebui sa aflati (daca inca nu o stiti) povestea familiei cu cei 328 de copii.

Iata ce scriam in urma cu cateva zile despre fenomenul de la Valea Plopului …

*********************************************************************************************************
Acolo si la Valea Screzii, parintele Nicolae Tanase  - mama, tata, psiholog si mangerul unei familii ce numara 328 de copii - a pus bazele unei comunitati unice in intreaga Europa: un sat al copiilor.

Parintele Nicolae Tanase este singurul parinte care se ingrijeste de soarta copiilor inca nenascuti, copii pe care mamele lor, din diverse motive nu-i doresc. Este tata si mama pentru fetele cu copii scoase de prin catacombele Bucurestiului. Este tata, mama si educator pentru copii abandonati, pentru copii ai caror parinti nu-i mai pot creste.

Este parinte reponsabil pentru adolescentii ce au trecut de 18 ani si au fost alungati din orfelinate. Le indruma pasii catre munca sau catre scoala. 8 dintre acesti copii  au intrat la facultate. Pentru baietii de insurat parintele a cumparat pamant, iar fetelor de maritat le-a pregatit zestre. Pentru ca are grija sa le randuiasca viata atent si responsabil.

Inceputa cu vreo 20 de ani in urma, lupta lui pentru a aduce pe drum de lumina sufletele nevinovate de copii continua si azi. Nu i-a fost usor. O asemenea credinta in Dumnezeu si o asemenea determinare in a-i ajuta pe oameni nu puteau fi trecute cu vederea de catre capii regimului comunist.

De trei ori s-a atentat la viata lui si a familiei sale. De trei ori, oameni de suflet, medici si preoti, i-au pus pe el si pe sotia sa, gasiti aproape morti in urma unui "accident" ciudat, pe picioare.

De trei ori s-a ridicat si si-a continuat drumul. S-a indarjit sa construiasca minunea de biserica inchinata Sfintilor Arhangheli si a reusit. Azi, strajuieste mandra  Valea Plopului. La cele 2 tiparnite ale bisericii, parintele Nicolae Tanase tipareste scrieri pentru profitul parohiei. La Valea Screzii parintele a infiintat un alt asezamant social, scoala, dispensar, brutarie si un staul.  

1600 de copii au trecut pe la Valea Plopului de la inceputuri si pana acum. Unii au fost luati inapoi de parintii care si-au revenit financiar. Altii si-au urmat cursul vietii. Acum, la Valea Plopului si Valea Screzii sunt 328 de copii care-l privesc pe parintele Nicolae Tanase ca pe un sfant. Pentru ca, pe langa cei 6 prunci ai sai, a avut si are destul suflet ca sa imbratiseseze cu caldura si pe ceilalti 328. Il ajuta toate familiile din sat. Il ajuta toti aceia care vad si inteleg ca e greu sa cresti un singur copil, daramite 328!

************************************************************************************************************
Azi, copiii de la Valea Screzii au nevoie urgenta de mancare, materiale de constructie si ustensile de bucatarie.
Sa dovedim ca suntem romani cu suflet! Sa vina din nou Craciunul si pentru ei !


RON
Titular cont            Asociatia Pro Vita pentru nascuti si nenascuti
                             cod fiscal 7250 977
Nr .cont bancar    2511.A01.0.1184390.0211.ROL.1
                             BCR Sucursala Valenii de Munte
Cod IBAN              RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001
Codul bancii         53940
Codul Swift          RNCBROBU
Numele bancii      Banca Comerciala Romana
Adresa bancii      Str. Berevoiesti nr. 6 – Valenii de Munte, Prahova

EUR
Titular cont :           Asociatia Pro Vita pentru nascuti si nenascuti
                              cod fiscal 7250 977
Nr .cont bancar      2511.A01.0.1184771.0211.EUR.3
                              BCR Sucursala Valenii de Munte
Cod IBAN               RO85 RNCB 0211 0118 4390 0003
Codul bancii            53940
Codul Swift             RNCBROBU
Numele bancii          Banca Comerciala Romana
Adresa bancii         Str. Berevoiesti nr. 6 – Valenii de Munte, Prahova

Alt-Fel.ro © 2024