Alt-Fel.roTags: Mos Nicolae, lectura, Aneis, povesti, educatie


Pe vremea mea distractiile erau numarate pe degetele de la o mana: papusa, povestile nemuritoare, prietenii,  Teatrul Radiofonic pentru Copii si desenele animate - 10 minute/zi. De aceea, povestile erau la mare pret! Ati ghicit ce varsta am, nu?

Imi amintesc perfect primele emotii legate de basmele copilariei. Aveam vreo 3 ani cand ascultam cu sufletul la gura peripetiile baietelului care s-a-ncumetat sa traverseze Pamantul (mai precis De la Apenini pana la Anzi) pentru a-si gasi mama. Simt si acum gustul sarat al lacrimilor ce mi se rostogoleau pe obraz la auzul necazurilor indurate de curajosul baietel.

Lucrurile s-au schimbat cand am invatat a citi. Am fost rand pe rand si Cenusareasa, si sclava pe ulitele Bagdadului, am calatorit in Tara Minunilor impreuna cu Alice, m-am duelat alaturi de muschetarii regelui la portile Parisului si m-am distrat cu Nastratin Hogea. Niciodata nu-mi era de-ajuns!

Vremea a trecut. Am ajuns EU sa citesc povestile de aur copilului meu. Cum tehnologia sunetului avansa rapid, am trecut de la lectura de seara, la discul cu povesti pus inainte de culcare. Apoi a venit randul casetelor cu povesti, al jocurilor pe calculator.  

Cartile? … Trecut! "De ce-as citi  povesti cu Fat Frumos? Nu vezi ca este anacronic? Nici nu are spada cu laser!" Unde-am gresit? Azi, copiii de 3 ani pun un DVD cu povesti, se uita la desene animate sau joaca pe calculator jocuri ce au la baza variante moderniste, prea moderniste uneori, ale povestilor de-odinioara.

 Noi, parintii suntem prea ocupati cu slujba, iar timpul de lectura, un timp magic, a zburat. Oboseala, stresul si duritatea vietii isi spun cuvantul. Dumnealor, bunicii, imbatraniti inainte de vreme de  agitatia vietii cotidiene, depasiti si ei de tehnologia ultrasofisticata, nici nu mai indraznesc sa propuna impetuosilor nepotei cateva randuri dintr-o poveste fermecata.

Dragi parinti si dragi bunici,
Dragi educatori si dragi pedagogi,

Va confruntati cu aceleasi probleme? Le lipseste copiilor dvs. placerea de a citi?
V-ati dori ca legendele, povestile, basmele, poeziile sa devina cei mai buni prieteni ai copiilor dvs.? V-ar placea ca prichindeii dvs. sa petreaca periodic, 1-2 ore, invatand sa iubeasca lecturile, sa-si dezvolte gandirea, creativitatea?

Sa capete informatii folositoare, sa-si dezvolte vocabularul si sa invete sa-si exprime liber propriile trairi si emotii? Totul intr-un cadru organizat, sub atenta indrumare a unui coordontor experimentat?

Haideti sa facem loc minunatelor povesti, din nou, in viata copiilor nostri! Sa pornim din nou ceasul fermecat in care granitele timpului dispar, iar distantele se risipesc. Ceasul in care fiecare copil devine personajul indragit. Ceasul in care, pe nesimtite, valorile adevarate se aseaza temeinic, pentru toata viata. Pentru ca… cine are carte, are parte.

O mana de oameni inimosi au initiat acest curajos proiect prin care vor sa redea copiilor nostri un bun de pret, ratacit cumva, in ultima vreme: educatie si dezvoltare prin lectura.


Asteptandu-l pe Mos Nicolae cu povesti
Sedinta festiva de inaugurare a «Cubului de lectura pentru prescolari si scolari Aneis»!


Dragi copii,
Dragi parinti si dragi bunici,                                               

Ce faceti in ajun de Mos Nicolae?
Veniti cu noi! Petreceti o seara inedita in asteptarea Mosului!
Clubul de lectura Aneis isi deschide portile!

In ajun de Mos Nicolae, pe 5 decembrie, dupa apusul soarelui, pe la orele 16 trecute fix, va asteptam la sedinta festiva de inaugurare a Cubului de lectura pentru prescolari si scolari Aneis! Pregatit in colaborare cu Editura Ascendent, director doamna Clara Toma, evenimentul va promite  surprize 1000!

Iata programul serii:

•    In deschidere, actrita Daniela Nane, invitat special, va lectura poeme - "Joc de Sfantul Nicolae" si povesti pentru copii - "Povestea fetitei care nu mai credea in cuvinte".

•    Programul serii va continua cu participarea copiilor la concursul cu premii intitulat "Cea mai frumoasa poveste in imagini", concurs care va consta in creionarea povestii auzite pe o coala de hartie primita, conform imaginatiei si talentului micului creator.
•    Cel de-al doilea invitat al serii va fi un mic scriitor.  Alexandru Toma (7 ani), autor de povesti pentru copii, ne va vorbi despre povestea pe care a creat-o: "Iubirea, ingredientul magic" si va oferi autografe doritorilor.

•    Un nou concurs, si acesta rasplatit cu premii, va pune la incercare creativitatea participantilor. "Imagineaza-ti lumea" - este concursul care le va da copiilor prilejul sa-si exprime liber parerile personale. Lumea vazuta prin ochii lor!

•    Copiii vor participa apoi la minunatul joc interactiv creat pe baza textului "Legenda Curcubeului", lecturat chiar de catre autoare, dna Clara Toma.

•    Din nou surprize, jocuri creative si concursuri

•    Toata lumea primeste un cadou! Doar e seara in care Editura Ascendent si Aneis deghizate in Mos Nicolae umplu cizmulitele copiilor cu dulciuri si carti minunate.
 
Conditii de participare la aceasta seara speciala:

•    Taxa de participare: 0 lei si 0 bani!
•    Copiii vor fi insotiti de parinti. Acestia sunt rugati sa confirme cat mai repede prezenta la tel.: 0721.87.97.90 sau prin e-mail: carmen.iordan@aneis.ro, deoarece locurile sunt limitate!
•    Locatie: HobbyCafe, Str. Negustori, nr.34 (colt cu Mantuleasa).
 
Important!
  • Evenimentul nu este singular.
  • El va avea loc periodic.
  • Nelipsite la fiecare editie vor fi: surprizele, cadourile, concursurile cu premii, voia buna si placerea lecturii.

Vreti sa aflati mai multe despre «Aneis Club de lectura pentru prescolari si scolari»? Click aici!

Va asteptam cu mare drag!

Carmen Iordan, Coordonator eveniment
Aneis si Editura Ascendent

Alt-Fel.ro © 2021