Alt-Fel.roTags: romani, Romania, traiesteromaneste, daci, Sarmisegetuza, Sapanta, viata,


Traieste romaneste!
Scris asa este un imbold pe care-l simti traind aici, in spatiul numit Romania.
Scris TraiesteRomaneste.ro reprezinta adresa unui site care te ajuta sa traiesti romaneste. Cum? Iata cateva dintre cuvintele ce definesc misiunea aleasa:

"…născut din dorinta de a recrea o Romanie a legendelor, a traditiilor mostenite, a vacantelor la tara din copilarie, a mancarurilor memorabile stinse cu bauturi tari si aromate, a mestesugarilor iscusiti, a inventatorilor ingeniosi..."

Pentru fiecare dintre aceste cuvinte exista un "buton" pe care daca apesi, se deschide un sipet plin de comori romanesti. Aici gasesti povesti frumoase despre istoria neamului, indrumari spre locuri de-o frumusete unica in lume, povesti minunate despre portul romanesc si despre traditiile stravechi din toate zonele tarii. Nu lipsesc informatiile depre produsele si serviciile romanesti.

Tot de aici poti afla despre inventatorii nostri de geniu, despre legendele fara de seaman ale romanilor, despre bucatele traditionale dupa care-ti lasa gura apa, despre cetatile Romaniei cocotate in varf de deal sau despre succesele recente ale romanilor.

Un site care te poarta usor prin toata tara, prin toata istoria, prin toate traditiile si prin toate realizarile romanilor. Chiar daca nu sunt toate-toate esti invitat si tu sa participi la intregirea tezaurului romanesc de istorie, cultura si traditie.

Sa-ti povestesti si tu sentimentele ce te-au cotropit admirand privelistea dintr-un varf de munte. Bucuria ivita seara, la un foc de tabara alaturi de prieteni si oameni din partea locului la auzul istoriilor imprejurimilor. Sa-ti descrii simtamintele ce te-au invadat cand, mandru de portul tau, te-ai prins in vartejul horei satului, in zi de sarbatoare.

Il cunosc pe tanarul care a initiat acest proiect. DA! Este tanar. Este inteligent. Este doctorand. Dar dincolo de toate astea, este ROMAN! Un roman care a ales sa faca ceva pentru Romania. Si asta este mare lucru. Imi da acel sentiment de liniste, ca maine sau peste 100 de ani vor mai exista romani mandri de faptul ca sunt romani.
Numele lui: Mihail Cristian Ditoiu.

Este un tanar care, spre deosebire de altii, a ales sa invete si sa creeze aici, in tara lui. Site-ul TraiesteRomaneste.ro gazduieste aproape 300 de articole. Revista editata de oamenii din spatele site-ului si participarile la targurile de turism organizate la nivel national contureaza clar determinarea acestor tineri entuziasti (chiar daca unii au tamplele carunte) de a scoate la iveala valorile autentice romanesti.

Ce-si doresc? Sa ne arate tuturor ceea ce este de vazut, sa ne faca sa simtim ceea ce e de simtit, sa ne faca sa gustam ceea ce este de gustat si sa auzim ceea ce este de auzit. Cu auzul, cu vazul, cu inima si chiar cu papilele gustative sa intelegem si sa iubim tara in care ne-am nascut. Caci numai asa putem descatusa in noi acea putere de a merge mai departe. De a ne bucura cu adevarat de viata. Traind romaneste!


Dorinta lor este aceea de aduce la lumina Romania cea adevarata! De a demonstra lumii ca dincolo de aparente, dincolo de tristetile si realitatile cotidiene, romanul adevarat IUBESTE VIATA! Si-n fata marelui final… zambeste. Cum faceau si dacii. Cum fac si morosenii din Sapanta.

Alt-Fel.ro © 2022