Alt-Fel.roTags: romulus, remus, legende, roma, homer, iliada, eneida, virgiliu

Bazandu-ne pe legenda intemeierii Romei, 21 aprilie, 753 i.H. este momentul cand cei doi fondatori traditionali ai Romei, Romulus si Remus, fiii preotesei Rhea Silvia si ai zeului razboiului, Marte, au fost gasiti de lupoaica care i-a alaptat.

 

De fapt, mitul, ca si data exacta a fondarii Romei isi au originea in secolul al IV-lea i.H., fiind stabilite de savantul istoric Marcus Terentius Varro.

Mai stim ca Rhea Silva, viitoarea mama a celor doi printi, era fiica regelui Numitor din Alba Longa, oras mitic situat la poalele Muntilor Albani. Inainte de nasterea gemenilor, Numitor a fost detronat de fratele sau mai mic, Amulius, care a obligat-o pe Rhea sa devina o vestala virgina, motivul fiind inlaturarea reclamantilor rivali la tron. Cu toate acestea, Rhea, cum stim deja, a ramas insarcinata cu Marte, dand nastere viitorilor intemeietori ai Romei. Furios, Amulius a cerut ca sugarii sa fie inecati in Tibru, insa copiii au supravietuit gratie unui servitor care i-a lasat intr-un leagan pe malul fluviului.

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2019