Alt-Fel.roTags: angajati, numar de angajati, salariati, economie, crestere numar salariati, comert, industrie, piata muncii

Pe langa celelalte semne promitatoare ale economiei, avem parte de o veste buna si de pe piata muncii. La sfarsitul lunii februarie s-a inregistrat prima crestere a numarului de salariati de la inceputul crizei.

 

Mai avem pana sa atingem din nou nivelul convenabil, respectiv 5 milioane de salariati. Totusi, piata muncii a inregistrat un prim plus in acest sens. La sfarsitul lunii februarie numarul salariatilor din economia totaliza 4.096.500 persoane, in crestere cu 1.300 fata de luna ianuarie, arata Hotnews.


Cea mai mare crestere s-a inregistrat in industrie, acolo unde numarul salariatilor a adunat 5.700 de persoane in plus fata de luna precedenta si 15.000 de la inceputul anului. Iar partea si mai buna este ca numarul acestora are toate sansele sa mai creasca inca. Asta datorita cresterii volumului productiei industriale, care a inregistrat deja o majorare de 12,2%.


In transporturi, numarul angajatilor a crescut cu 1.000 de persoane, de la 247,6 mii in ianuarie, la 248,6 mii in februarie, in vreme ce sectorul constructii a beneficiat de o crestere mai usoara, de la 288,4 la 289,1 mii. Totusi, acesta din urma va cunoaste o sporire ceva mai pronuntata in urmatoarele luni, dat fiind faptul ca activitatea in acest sector incepe in martie.

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Alt-Fel.ro © 2019