Alt-Fel.roTags: basescu, romania, traian basescu, munca, stat, pamant, ajutoare sociale, pensii, imprumuturi

Poporul are performante limitate. Dar nu pentru ca nu poate, ci pentru ca nu vrea sa faca mai mult. Intr-o interventie publica, presedintele Traian Basescu si-a certat parinteste conationalii. Suntem neperformanti si asteptam doar ca statul sa dea.

"Cum poti sa faci un stat social daca economia, si scuzati-ma ca o spun, chiar poporul are performante limitate? (...) Statul nu da, statul creeaza oportunitati. Doar cei care in mod real nu pot, trebuie sa primeasca", crede presedintele.
Subliniind ideea ca principalul scop al modificarii Constitutiei este modernizarea Romaniei, seful statului a precizat ca acest lucru se va realiza doar prin munca.

"Cand vom invata ca trebuie sa muncim opt ore, cand vom invata sa nu mai lasam trei milioane de hectare nemuncite, ca nu vin ministrii sa are pamantul, nu vin ministrii sa-l cultive. Cand vom invata ca, decat sa stau la carciuma satului, mai bine ma duc si bag plugul in hectarul si jumatate din spatele casei!Trebuie sa ne hotaram sa fim performanti", a spus Traian Basescu, citat de Gandul.

Totodata, presedintele a precizat ca statul a redus si va reduce in continuare imprumuturile necesare acoperirii cheltuielilor cu salariile, pensiile si ajutoarele sociale, chiar daca oamenii nu agreeaza acest lucru.
"Trebuie sa ajungem la a ne decide sa traim din ce producem noi. De aproape 20 de ani noi traim din imprumuturi (...) anul acesta imprumutam 6,8 miliarde tot ca sa completam nevoia de plati de salarii in sistemul public, de plati in sistemul de pensii, de plati la ajutoarele de somaj, dar am redus mult imprumuturile destinate acestui tip de cheltuieli si va trebui sa continuam sa le reducem", a mai spus Basescu.

Lacramioara Vidru

Alt-Fel.ro © 2021