Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

e-@altfel Romania
Acasa | Luni - Ziua Cuvantului | Marti - Ziua Actiunii | Miercuri - Ziua Organizarii | Joi - Ziua Armoniei | Vineri - Ziua Memoriei | Contact
 
Site afiliat Manager.ro
 



Tags: Romania, platouas, Radio Guerilla

Mi-am descoperit, recent, o noua pasiune: jingle-urile de la Radio Guerilla. Este un nene cu o voce de criminal in serie, de betiv care n-a baut in viata lui apa, de dezaxat scapat de la Socola. Ce sa mai spun, n-am nici o explicatie, dar imi place vocea lui de mor. Recunosc cinstit! Nu ma dau eu in vant dupa Liviu Mihaiu si emisiunea lui de la pranz, dar in rest Radio Guerilla este un post croit pe sufletul romanilor. Si marturisesc faptul ca nu am luat nici un ban pe publicitate!

Cel mai tare jingle ascultat la Guerilla e cel in care dezaxatul ajunge la restaurant si cere o bere. La care o ospatarita, cu o voce de matusa luata de pe sant, ii spune candid: "Dar nu mai bine sa va fac eu un platouas?". Fara cuvinte...

Pentru cei care au deschis newsletterul mai tarziu, platoul cu racituri este forma cea mai raspandita de "pacalit clientii" la restaurant. Daca vrei o tochitura, pretul e unul standard. La fel si la berea ceruta de omul insetat din jingle. Dar la platouas, lucrurile se schimba. Si intra in scena inventivitatea recunoscuta a ospatarului roman. Care pune pe platouas 200 grame de muschi tiganesc, dar in nota te arde senin cu o juma' de kil. Daca ai acceptat platouasul (sau platouashul cum ar spune cineva pe Mess), s-a terminat. Asigura-te ca ai la tine cardul de credit si un descoperit de cont serios, ca altfel pleci acasa fara ceas!

Vorbeam cu colegii din redactie. Pana la coada, ceea ce face Romania sa fie unica este si aceasta replica incredibila: "Dar nu mai bine sa va fac eu un platouas?". Astia suntem, trebuie sa ne acceptam asa. Am senzatia ca, de multe ori, ne supralicitam natia. Ne visam campioni mondiali la fotbal, dar Mutu il injura pe Piturca intr-un meci jucat pe Taramul Fagaduintei. Avem pretentia ca suntem mari specialisti in turism, dar infricosatorul Dracula doarme linistit cand ghidul deschide sicriul din subsol (faza e reala!). Suntem centrul Universului, dar centrul asta e plin de gropi si-ti rupi planetarele daca iesi de pe Magheru...

Romania e tara contrastelor. Ca peste tot sunt buni si rai, geniali si tampi. Avem probleme mari la construirea unui sistem, nu ne descurcam cu autostrazile, dar suntem oricand capabili de un miracol economic. Astia suntem, asa defilam! Mie imi place Romania asta si n-as pleca intr-o tara unde totul ar fi rigid. N-as pleca intr-o tara unde ospatarul sa nu incerce sa ma fure la nota de plata. Mi s-ar parea totul fad si lipsit de dinamism.

Spor la treaba, desi e joi... Daca n-aveti chef de munca, nu mai bine va fac eu un platouas?

Este timpul sa puneti pe picioare o afacere simpla
si foarte profitabila!

 

47 noi idei de afaceri

pentru 2010!